Catalog de articole

Principală » Articole » PSIHOLOGUL – CREATOR DE VALOARE ARTISTICĂ

DOAR INIMA TA CUNOAȘTE RĂSPUNSUL… - Număr de concurs 4

Copac frumos, Te-ai întrebat vreodată Cine ești, cu adevărat? Ai observat că ne definim prin A AVEA (un nume, o înfățișare, familie, prieteni, o profesie, un job, bunuri...?) Dar, dragă copac, înainte de A AVEA, ai învățat verbul A FI. Care înseamnă mai mult decât toate acestea la un loc, mai mult decât iți pot eu spune sau iți poți tu imagina! Pentru că viața ta începe cu A FI!

Când erai mic și cineva te întreba Cine ești, tu aveai răspunsul pregătit, copac frumos! Știai exact cine ești, câți ani ai… Pentru că așa ai fost obișnuit. Chiar și după ce ai crescut, continui să te identifici cu acest comportament... Dar acum, dragă copac, ai nu un singur răspuns, ci un curcubeu întreg de răspunsuri! Întreabă-ți inima, și le vei afla! Cum? Simplu! Practicând zilnic unul sau mai multe exerciții de recunoștință!

Când ești singur și liniștit, deschide-ți inima și uita-te în ea. Dacă vei închide ochii, vei vedea mai bine! Pentru că vei deschide o fereastră, prin care vei întrezări drumul spre sufletul tău. Poate nu ai să auzi cu claritate răspunsul, imediat. Dar dacă îți vei găsi zilnic câteva minute să stai de vorbă cu tine însuți, răspunsurile vor veni. Nechemate. necăutate. Vor veni tiptil, se vor strecura, din inima ta, prin piept, spre toate fibrele ființei tale. Și își vor face loc să se transforme în cuvinte.

Te invit să stăm la o șuetă. Fiecare cu sinele lui. Pentru acest Exercițiu de recunoștință, nu ai nevoie decât de tine. Nu-mi spune că nu ai timp….Mai bine uită-te în șiragul zilelor tale, să vezi dacă nu cumva, din uitare de sine, ai pierdut o mărgea… Și observă zilnic, cu atenție, dacă prețioasele momente din timpul tău sunt la locul lor. Ca să nu-ți pierzi cea mai mare comoară a ta: Timpul, în ocupații care îți distrag mintea și îți îndepărtează sufletul de la cine ești și vrei să fii cu adevărat….

Și acum, să începem. Așază-te pe un scaun. Îndreaptă spatele. Închide ușor ochii. Inspiră și expiră liniștit, fără efort, natural. Urmărește izvorul vieții, murmurul lui când îți străbate pieptul, când urcă și coboară. Gândurile tale vor veni și vor pleca, precum norii. Iar tu observă-le dansul, în liniștite. Și întreabă-te: Cine sunt? Ascultă cu atenție. Continuă să inspiri și să expiri, lung, calm și liniștit. Nu te supăra dacă nu primești imediat un răspuns! Continuă să respiri, urmărind miracolul vieții: respirația. Inspirul te va aduce în momentul prezent, iar expirul te va elibera de tot ce nu mai ai trebuință: oameni, întâmplări, lucruri… În felul acesta, te va pregăti pentru întâlnirea cu Sinele. E cea mai importantă întâlnire din viața ta…! Pentru că te va aduce mai aproape de minunata ființă care Ești, copac frumos…

În fiecare dimineață, înainte de a intra în vârtejul zilei, ia-ți timp pentru tine. Lasă grijile deoparte. Pășește, încrezător și vesel, către noua zi, cu recunoștință: te-ai născut din nou! Nu știu ce răspunsuri vei primi tu…. Azi dimineață, în liniște, când am deschis inima și m-am uitat în ea cu sfială, cu ochii închiși, am auzit șoptind:

Cine sunt? Sunt lumină și umbră.
Sunt cântec și tăcere. Sunt foc și îngheț.
Sunt deșert și ocean. Sunt…Cine sunt?

Doar inima mea cunoaște răspunsul…Eu pentru asta sunt azi recunoscătoare. :) Tu ce motiv de recunoștință ai azi?
 


Yoga Asana: Kurmasana ( The Tortoise pose). Fotograf: Daniela Iliescu 2013 

Categorie: PSIHOLOGUL – CREATOR DE VALOARE ARTISTICĂ |(04.27.2014)
Vizualizări: 422 | Comentarii: 3 | Rating: 4.3/44
Total comentarii : 3
0 Spam
3 Madalin  
Inca o ramurica

0 Spam
2 Minodora DINU  
Facebook-ul Copacului Reflexiv: https://www.facebook.com/mindfultree

0 Spam
1 Minodora DINU  
Fragmentul de mai sus este o pagina din blogul Copacului reflexiv http://mindfultree.wordpress.com. Fiecare zi este un pretext pentru a face un "Exercitiu de recunostinta" (respiratie constienta) si de a vorbi despre viata. Copacul sunt eu, esti tu, este oricine. Blogul reprezinta o carte care se scrie zilnic: "365 de exercitii de recunostinta. Pentru minte, trup si suflet", ce va publicata la incheierea unui an de recunostinta.

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Căutare
Categoriile secţiunii
PSIHOLOGUL – CREATOR DE VALOARE ARTISTICĂ [6]
Bookmarks
                                                                              
Powered by uCoz